Ξινή φαίνεται ότι θα του βγει τελικά του Αμερικανού προέδρου η τριήμερη απόδραση στη Φλόριντα, όπου είχε την ευκαιρία να παίξει γκολφ με τον Tiger Woods.

Ο Barack Obama εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή αργία της Ημέρας του Προέδρου για να πάρει… 3ήμερη άδεια από τα καθήκοντά του και να παίξει γκολφ μαζί  με κορυφαίους επιχειρηματίες και υποστηρικτές του, στο ιδιωτικό γήπεδο Floridian.

Όμως, ο αμερικανικός τύπος αντέδρασε μάλλον αρνητικά σε αυτή την απόδραση. Κυρίως αυτή αυτή έλαβε χώρα την ώρα που ο Obama αντιμετωπίζει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου για να επιτύχει συμφωνία με το Κογκρέσο και να αποτρέψει την αυτόματη εφαρμογή περικοπών 1,2 τρισ. δολαρίων, που θα σπρώξουν την αμερικανική οικονομία σε νέα ύφεση.

“Ένα τέτοιο ονειρικό Σαββατοκύριακο για γκολφ είναι κάτι που δεν μπορούν να αγγίξουν οι περισσότεροι Αμερικανοί, και έρχεται σε αντίθεση με τις ομιλίες του Obama για την ορκωμοσία και την Κατάσταση του Έθνους, που εστίασαν στην οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ”, γράφει το Bloomberg.

“Είναι μια παραφωνία. Τον κάνει να μοιάζει περισσότερο με έναν insider της Ουάσιγκτον, παρά με τον ισχυρό υπέρμαχο της μεσαίας τάξης που θέλει να είναι”, δηλώνει στο πρακτορείο ο Paul Light, καθηγητής του New York University.

Ο Obama πλήρωσε όλα τα έξοδά του, συμπεριλαμβανομένης της μίσθωσης του γηπέδου, της διαμονής και των φαγητών. Όμως, το κόστος των μετακινήσεων του ιδίου και των ακολούθων του, βαρύνει τους φορολογούμενους.

Το γεγονός ότι ο Obama δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους και φωτογράφους να τον ακολουθήσουν στο γήπεδο του γκολφ, με αποτέλεσμα να μην δημοσιευτεί ούτε μία φωτογραφία του από το παιχνίδι με τον Tiger Woods, θεωρείται ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώριζε ότι το ταξίδι ίσως να έπληττε το προφίλ του.

Σίγουρα δεν βοηθά το γεγονός ότι και ο Woods προσπαθεί ακόμα να αποκαταστήσει το ίματζ του, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2009 με τις εξωσυζυγικές σχέσεις, που εκτροχίασαν το γάμο και την καριέρα του.

Πάντως, τέτοιες αποδράσεις για γκολφ αποτελούν μία προεδρική παράδοση στις ΗΠΑ, καθώς και άλλοι πρόεδροι υπήρξαν δεινοί γκόλφερς, όπως για παράδειγμα ο Dwight Eisenhower, ο George Bush ο γηραιότερος και ο Bill Clinton.