Από ιταλικό δικαστήριο κρίνεται σήμερα η τύχη των δύο διάσημων σχεδιαστών μόδας, του Ντομένικο Ντόλτσε και του Στεφάνο Καμπάνα, για το αν θα πρέπει να φυλακιστούν με τις κατηγορίες φοροδιαφυγής ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν το διάσημο δίδυμο πούλησε την επωνυμία του στην εταιρεία του Λουξεμβούργου, Γκάντο, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει φόρους της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε κατηγορία, ενώ αρκετοί από τους συνεργάτες τους βρίσκονται επίσης σε δικαστικές διαμάχες.

Σύμφωνα με το Reuters, εκτός από την εν λόγω υπόθεση, η Φορολογική Επιτροπή της Ιταλίας έβαλε, στις αρχές του έτους, πρόστιμο στους δύο σχεδιαστές ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν είχαν δηλώσει στην Ιταλία κέρδη που σχετίζονταν με την Γκάντο, την ιδιοκτήτρια εταιρία των D&G και Dolce & Gabbana. H αυστηρότερη των ποινών που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φυλάκιση 5 ετών. Οι δύο σχεδιαστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση δύο φορές προτού η υπόθεση φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.