Ανοδικά κινούνται τα συμβόλαια των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών αυτή την ώρα στην Ευρώπη, δείχνοντας μια πιθανόν ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά το άνοιγμά τους.

Η καλύτερη των εκτιμήσεων έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών aαποτελεσμάτων στις ΗΠΑ χθες το βράδυ συμβάλλει στο θετικό κλίμα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του FTSE100 στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο 0,23%. Άνοδο 0,35% κατέγραψαν τα συμβόλαια DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ στο Παρίσι  ο CAC σημείωσε άνοδο 0,41%.
Νωρίτερα, άνοδο παρουσίασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά από υποχώρηση δύο ημερών. Ο ιαπωνικός Nikkei αντέστρεψε τις ζημιές μετά την εξασθένηση του γεν και η  Alumina σημείωσε άνοδο 4,59%, καθώς η Alcoa σημείωσε πωλήσεις άνω των προσδοκιών.

Η Alcooa, κορυφαία παραγωγός αλουμινίου στις ΗΠΑ, προέβλεψε ότι η άνοδος της παγκόσμιας ζήτησης για τα εμπορεύματα θα διυερυνθεί στο 7% το 2013, καθώς ανακάμπτει η οικονομία της Κίνας.   

Μετά το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall street, η Alcoa  ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο  έπεσαν στα 5,9 δισ. δολάρια από 5,99 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις έντεκα αναλυτών για μέση τιμή στα 5,6 δισ. Δολάρια. Το κέρδος ανήλθε σε 6 σεντς ανά μετοχή, όπως προέβλεψαν και οι εκτιμήσεις του Bloomberg, σημειώνοντας άνοδο 1,1%.