Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε υψηλό επτά ετών έκλεισε το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διεύρυνση της νομισματικής της πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας έκανε την έκπληξη τελικά και προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη προς την ιαπωνική οικονομία αυξάνοντας στα 80 τρισ. γεν τον ισολογισμό της.

Οι ασιατικοί δείκτες έλαβαν σημαντική ώθηση και από την ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο, το οποίο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,4% στις 140.82 μονάδες πριν ανοίξουν οι κινεζικές αγορές.

Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 2,4% αυτή την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 4,83% στις 16.413 μονάδες, ο Hang Seng με κέρδη 1,1%, ο αυστραλιανός ASX 200 κατέγραψε κέρδη 0,92%, ο Shanghai ενισχύθηκε 1,28% και ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,28%.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 3,5% το γ’ τρίμηνο καταγάφοντας το πιο ισχυρότερο εξάμηνο (από θέμα ανάπτυξης) την τελευταία δεκαετία.

“Το καλύτερο από το αναμενόμενο ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν αρκετά καλό για να υπενθυμίζει στους επενδυτές ότι τα πρώτα στάδια πριν την αύξηση των επιτοκίων είναι σύνήθως καλές εποχές για την χρηματαγορές. Τα στοιχεία αποτελούν σταθερό έδαφος για τις συναλλαγές” τονίζει ο  Ric Spooner, αναλυτής στην CMC Markets.