Ένα από τα γνωστότερα έργα του Paul Cezanne, του πατέρα του ιμπρεσιονισμού, μια νεκρά φύση με τίτλο “Τα μήλα” βγαίνουν σε δημοπρασία μαζί με άλλα σημαντικά έργα του περασμένου αιώνα.

Σήμερα ξεκίνησε η έκθεση τους στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου, πριν την πώληση των έργων στην Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα.

Ο πίνακας του 1889 εκτιμήθηκε περίπου στα 35 εκατομμύρια δολάρια. Το έργο είναι κομμάτι της συλλογής του Αlex Lewyt ενός επιχειρηματία από την Αμερική που ανακάλυψε την ηλεκτρική σκούπα. Τα έργα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ εδώ και 25 χρόνια και ανάμεσα τους βρίσκονται αριστουργήματα της μοντέρνας τέχνης κάτι που θα κάνει αυτήν την δημοπρασία αρκετά δημοφιλή σε Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες συλλέκτες.

Στην δημοπρασία θα υπάρχουν και δύο μικρά αντίγραφα γλυπτά του Ροντέν μινιατούρες των μεγάλων κλασσικών αγαλμάτων του “Το φιλί” και “Ο Σκεπτόμενος” που έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς φιλοτεχνήθηκαν όχι από το foundation του αργότερα, αλλά ενώ ο καλλιτέχνης ήταν εν ζωή.

Στην δημοπρασία θα πωληθεί και ο πίνακας του Fernand Leger “Τρεις Γυναίκες σε Κόκκινο τραπέζι” που ανήκει στην Madonna. Η τραγουδίστρια πουλάει το έργο για να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπική της οργάνωση.