Στα τρία φαίνεται ότι θα “σπάσει” η επόμενη μεγάλη δόση των 8,1 δισ ευρώ απ’ τα δάνεια της τρόικα σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα “αγκάθια” με τους πιστωτές, να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, ώστε να δρομολογήσει τις δράσεις που έχουν “κολλήσει” (πχ κινητικότητα στο δημόσιο), να προχωρήσει η αξιολόγηση, αλλά παράλληλα να μην υπάρξει κάποιο κρίσιμο κενό στη χρηματοδότηση.

Αυτό αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή του οικονομικού, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, σημειώνοντας πως είναι πιθανό να εκταμιευθεί ένα μέρος της δόσεις τον Ιούλιο, ένα τον Αύγουστο και ένα τον Σεπτέμβριο, επαναλαμβάνοντας στην ουσία το πρότυπο της σούπερ δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια θα είναι η εφαρμογή κάθε φορά συγκεκριμένων μέτρων.

Οι επικεφαλής της τρόικα επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση με τα δύο μεγάλα αγκάθια να παραμένουν: η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, που έπρεπε κανονικά να είχε ολοκληρωθεί ως χθες, και το δημοσιονομικό κενό, που εκτιμάται στο 1 δισ ευρώ φέτος, κυρίως λόγω μαύρης τρύπας στον ΕΟΠΥΥ και άλλο 1 δισ ευρώ το 2014, κυρίως εξαιτίας της μη επιβολής της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ.

Στο υπ. Οικονομικών πραγματοποιείται σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ώστε να προετοιμαστεί η συνάντηση με την τρόικα που θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΓΚΑΘΙΑ’ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ