Στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πολιτικής προστασίας στο νησί.

Τον κ. Δένδια, συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, που θα συντονίσει μαζί με τον υπουργό όλες τις ενέργειες της πολιτικής προστασίας στο νομό.

Επίσης, μεταβαίνουν στην Κεφαλλονιά οκτώ πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο προκειμένου να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για την Κεφαλλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών. “Το υπουργείο είναι έτοιμο, αν χρειαστούν, να αποστείλει στην Κεφαλονιά όσα κοντέινερ απαιτηθούν”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαία πηγή του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί μέχρι στιγμής κοντέινερ.

“Το μόνο που ζήτησα”, είπε, “είναι να αποσταλούν δυνάμεις του Μηχανικού να ελέγξουν τις πεζογέφυρες, ενώ ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών”.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί άνοιξαν από τα συνεργεία του δήμου, τα σημεία που είχαν κλείσει στον δρόμο Αργοστολιου -Ληξουρίου, εξαιτίας κατολισθήσεων.

Προς το παρόν διέρχονται τα δημόσια οχήματα, ενώ από ώρα σε ώρα, αποκαθίσταται και η πορθμιακή σύνδεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ