Στον εισαγγελέα Βέροιας οδηγείται σήμερα Δευτέρα ο 39χρονος οδηγός νταλίκας που έπεσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, προκαλώντας τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στον τόπο της τραγωδίας. Ο 42χρονος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός της νταλίκας υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Όπως είπε, δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Τρις εκ των τραυματιών  νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Η αιματηρή καραμπόλα σημειώθηκε στις 10.20 χθες το πρωί, μετά τον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας που οδηγούσε ο 39χρονος, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία παρέμεναν ακινητοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω εκτέλεσης έργων.

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Φωτιά, που ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, τύλιξε τη μοιραία νταλίκα στις φλόγες όπως κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος και το σημείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Επί τόπου έσπευσαν δεκάδες περιπολικά της Αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις Έλληνες κι ένας Βούλγαρος. Άλλα 32 άτομα διακομίσθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο της Βέροιας και σε εφημερεύοντα της Θεσσαλονίκης. Ένας 60χρονος υπέκυψε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο νήπια, που -κατά τις τελευταίες πληροφορίες- έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.