Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν στο Johnsonville ακούγονταν φωνές και ήχοι που δηλώνουν ανθρώπινη δραστηριότητα. Έκτοτε, οι πόρτες των οκτώ κτιρίων του χωριού συνολικής έκτασης 62 εκταρίων έκλεισαν. Για να μείνει πλέον πιο γνωστή ως η πόλη-φάντασμα του Κονέκτικατ. Το Johnsonville, που χτίστηκε το 19ο αιώνα για να λειτουργήσει ως βικτοριανός μύλος νημάτων πουλήθηκε το 1960 στον μεγιστάνα Ρέιμοντ Σμιτ και τώρα δημοπρατείται από το Auction.com με τιμή εκκίνησης τα 800.000 δολάρια.

Το χωριό που ο Σμιτ ήθελε να μετατρέψει σε τουριστικό αξιοθέατο – αλλά τα σχέδιά του δεν υλοποιήθηκαν ποτέ εξαιτίας προβλημάτων με τη γραφειοκρατία αλλά και του εξαιρετικά υψηλού κόστους ανακαίνισης – απέχει μόλις μισή ώρα οδικώς από το δημοφιλές Χάρτφορντ. Όσο για τα κτίρια που περιλαμβάνει είναι ένα γενικό εμπορικό κατάστημα, έναν στάβλο, μια εκκλησία, έναν παλιό μύλο, μία γνήσια ιταλική έπαυλη, μία γέφυρα και μία ταβέρνα ενώ απέχει οδικώς μισή ώρα από το δημοφιλές Χάρτφορντ.

Αφού ο Σμιτ έβαλε ενέχυρο εκατοντάδες από τα εκθέματά της συλλογής του, το 2008 τα κτίρια και η γη πωλήθηκαν σε μία εταιρία ανάπτυξης ξενοδοχείων.

Στόχος, η δημιουργία ενός πολυτελούς resort, ωστόσο η έλλειψη βασικών υποδομών – αποχέτευση, νερό – οδήγησαν και πάλι στην εγκατάλειψη του χωριού.
Παρόλο που η τιμή εκκίνησης είναι στα 800.000 δολάρια το Auction.com πιστεύει ότι όποιος τελικά κερδίσει τη δημοπρασία θα χρειαστεί εκατομμύρια δολάρια για το χωριό-φάντασμα το οποίο πέρυσι ήταν και πάλι προς πώληση αντί 3 εκατ. δολάρια. Η δημοπρασία λήγει στις 30 Οκτωβρίου, στις 13.00 ώρα ΕST.