Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση 290 ακινήτων – φιλέτων, μεταξύ των οποίων και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται τις επόμενες μέρες, με τη μεταβίβαση τους στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 1.000 ακίνητα που πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στα Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2013.

Ειδικότερα, για το ΣΕΦ, όπως γράφει σήμερα η “Καθημερινή”, προωθείται η αξιοποίηση έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων για εμπορικό πάρκο και πάρκο αναψυχής, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία λιμανιού για κρουαζιερόπλοια, καθώς εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσει την αξία του ακινήτου. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργικό συμβούλιο.

Από τα υπόλοιπα ακίνητα ξεχωρίζουν το Πρασονήσι Ρόδου, το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Επίσης στο Ταμείο μεταφέρονται ακίνητα που καλύπτουν χρήσεις εμπορικές (πχ γραφεία και καταστήματα) σε κεντρικές περιοχές των Αθηνών  όπως Σύνταγμα, Κολωνάκι και Ψυρρή. Ωστόσο δεν λείπουν και οι οικιστικές αναπτύξεις. Για παράδειγμα μεταφέρονται οι αδόμητες εκτάσεις στα σύνορα Γαλατσίου και Π. Ψυχικού. Επίσης ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές των Μεγάρων, των Νέων Λιοσίων κα με στόχο να αξιοποιηθούν σε έργα υποδομής.

Εκτός Αττικής, σημαντικά ακίνητα που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται στο σύμπλεγμα ακινήτων στο νομό Πέλλας, σε παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής,  στην Καβάλα καθώς επίσης εκτάσεις στην Ερμιόνη Αργολίδας, στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Τα ακίνητα αυτά προορίζεται να ενισχύσουν τις τουριστικές υποδομές και την παραθεριστική κατοικία. Επίσης στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, του ναυταθλητισμού και του οικοτουρισμού.