«Μέτωπο» κατά της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο ανοίγουν στις ΗΠΑ δύο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διασφάλισης προστασίας στον κυβερνοχώρο. Ο λόγος για τη FireEye που προέβη στην εξαγορά της Mandiant που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά των κυβερνο-επιθέσεων. Σημειωτέον πως η εταιρεία είχε κατηγορήσει τις κινεζικές αρχές ότι έχουν εισβάλλει παράνομα σε περισσότερες από 100 αμερικανικές επιχειρήσεις.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία των τελευταίων ετών που έρχεται να υπογραμμίσει την έκταση που έχουν λάβει τα φαινόμενα πειρατείας στο Internet, δεδομένων και των πρόσφατων στοιχείων που έχουν έρθει στο «φως» και τα οποία εμπλέκουν ηγετικούς φορείς ασφαλείας (όπως τη NSA των ΗΠΑ), αλλά και διάφορες κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος και διευθύνοντα σύμβουλο της FireEye, κ. David De Walt, ακριβώς αυτές οι εξελίξεις σχετικά με τη δράση της NSA που βγήκαν στην επιφάνεια μέσω των εγγράφων που διέρρευσε ο Edward Snowden, δημιούργησαν μια ιδανική επιχειρηματική ευκαιρία για την εταιρεία, η οποία αγόρασε τη Mandiant, έναντι 1 δισ. δολ. περίπου.
Η συμφωνία, λοιπόν, που ξεπέρασε τα 900 δισ. δολ, ενώνει τις δυνάμεις δύο επιχειρήσεων που ανέπτυσσαν σημαντική δράση στον τομέα μίας εξελιγμένης γενιάς προστασίας στο Διαδίκτυο που θα μπορούσαν να αντικαταστήσει παλαιότερα μοντέλα προστασίας.
Οι δύο εταιρείες, αναμένεται, συγκεκριμένα, να δώσουν έμφαση στην πρόληψη από επιθέσεις από χάκερς, προσπαθώντας να προβλέψουν τα κακόβουλα περιστατικά, εξετάζοντας τα κύρια γνωρίσματα ύποπτων και εγκληματικών συμπεριφορών.
Ο κ. Kevin Mandia, ιδρυτής της Mandiant που θα αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή στη FireEye, όταν ξεκίνησε την εταιρεία του, ήρθε αντιμέτωπος με δυστοκίες που αφορούσαν στην εξεύρεση πόρων, αφού οι επενδυτές δίσταζαν να παρέχουν κεφάλαια στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να χρηματοδοτεί ο ίδιος τη λειτουργία της.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.