Απώλειες καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν και το γιεν συνεχίζει την καθοδική του πορεία. Και όλα αυτά μετά την αποφυγή των υπ. Οικονομικών του G 20 να αναφερθούν στην επιθετική νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας στη συνεδρίαση που είχαν στη Μόσχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,2% και κινείται πέριξ των 286 μονάδων. Απώλειες 0,15% περίπου για FTSE 100 και CAC 40 σε Λονδίνο και Παρίσι αντίστοιχα. Οριακά κέρδη για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Η πτώση του IBEX 35 στη Μαδρίτη φθάνει το 0,85% και του FTSE MIB στο Μιλάνο 0,60%

Η μετοχή της  Carlsberg καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα εξάμηνο καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ζυθοποιία αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων ενώ έχασε το στόχο αύξησης της λειτουργικής της κερδοφορίας για φέτος.

Σημαντική πίεση δέχεται και ο τίτλος της TNT Express NV μετά την ανακοίνωση υποδεέστερων των εκτιμήσεων έσοδα για το δ’ τρίμηνο.

Στον αντίποδα ράλι για τη μετοχή της Natixis μετά την ανακοίνωση ότι θα πληρώσει επιπρόσθετα 2 δισ ευρώ στους μετόχους μετά την πώληση των μεριδίων που κατείχε στο τραπεζικό δίκτυο της μητρικής της, Credit Agricole.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένα. Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή σήμερα λόγω της “Ημέρας του Προέδρου”.

Το πρωί ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε 0,6% με “αιχμή” τις γιαπωνέζικες μετοχές.

O Nikkei σημείωσε ράλι 2,2% καθώς οι υπ. Οικονομικών της G 20 απέφυγαν για ακόμα μία φορά, στη συνεδρίαση τους στη Μόσχα, να αναφερθούν στην επιθετική νομισματική πολιτική που προανήγγειλε η Ιαπωνία. Την ίδια ώρα το γιεν υποχωρεί κατά 0,5%, στα 94 ανά δολάριο.

Οι τιμές του χαλκού, του νικελίου και του αλουμινίου σημειώνουν πτώση 1%.