Η Συρία είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε τυχόν επίθεση του Ισραήλ επί του εδάφους της, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου, αποκαλύπτοντας επίσης ότι η χώρα του έχει προμηθευτεί αντιπυραυλικό σύστημα από τη Ρωσία, ενώ αναμένεται η παραλαβή κι άλλων S-300.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σήμερα, από τον σταθμό Al Manar που ελέγχεται από τη φίλα προσκείμενη στον Άσαντ Χεσμπολάχ, ενώ οι δηλώσεις του Μπαρσάρ Αλ Άσαντ που περιλαμβάνονται σε αυτήν προδημοσιεύθηκαν στη λιβανική εφημερίδα al-Akhbar.

Η Τεχεράνη  ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χτυπήσει τους ρωσικούς S-300, καθώς μια επίθεση από πλευράς τους θα μπορούσε να πλήξει μεγάλη απόσταση στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τον οπλισμό στην κυβέρνηση της Δαμασκού παρά τις όποιες αντιρρήσεις της Δύσης, καθώς, όπως υποστηρίζει, η κίνησή της αυτή θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της περιοχής.

Ήδη, ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ έχουν καλέσει τη Μόσχα να σταματήσει την παράδοση πυραύλων.

Tην ίδια ώρα, μέλη της αντιπολίτευσης της Συρίας που παραβρίσκονται σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη έχουν θέσει όρους προκειμένου να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στη Γενεύη.