Πρόγραμμα αναχρηματοδότησης ύψους 1,6 δισ. στερλινών ανακοίνωσε ο βρετανικός tour operator, Τόμας Κουκ, συμπεριλαμβανομένης τοποθέτησης σε δικαιώματα, έκδοση ομολογιακού δανείου και νέων τραπεζικών διευκολύνσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι με την κίνηση αυτή ευελπιστεί στη συγκέντρωση 425 εκατ. στερλινών μέσω τοποθετήσεων και δικαιωμάτων  και 441 εκατομμύρια από την έκδοση νέων ομολόγων, ενώ έχει συναφθεί συμφωνία για 691 εκατ. στερλίνες από νέες τραπεζικές διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μειώσουν σημαντικά το χρέος της εταιρείας και την βοηθήσουν να ανακάμψει και να μπορέσει να επαναλάβει πληρωμές μερισμάτων στο τέλος.
Ο Κουκ δήλωσε ότι οι ζημιές προ φόρων το τελευταίο εξάμηνο μέχρι τα τέλη του Μαρτίου υποχώρησαν στα 309,9 εκατ. στερλίνες από 584,1 εκατ. στερλίνες την ίδια περίοδο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.  

Νωρίτερα, ο Κουκ είχε αναφέρει ότι μείωσε το χρέος κατά 86 εκατ. στερλίνες στα 1,56 δισ. τον τελευταίο χρόνο,  ότι θα προχωρούσε στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας και ότι θα έμπαινε λουκέτο σε 195 καταστήματα στη Βρετανία. Πρόσθεσε δε, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε περικοπή δαπανών κατά 60 εκατ. στερλίνες εντός του έτους.

Την τελευταία διετία, ο όμιλος που δημιουργήθηκε πριν από 172 χρόνια, είδε μια σημαντική πτώση στις πωλήσεις, κάτι που τον οδήγησε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των τραπεζικών δανείων και στην πώληση αεροπλάνων και καταστημάτων λιανικής για να μπορέσει να ελαφρύνει το χρέος του.