Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Του Κωστή Πλάντζου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των απεργια για τα οποία πιέζει ιδιαίτερα το ΔΝΤ, στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Για τη συνάντηση του κυρίου Βρούτση με τους επικεφαλής της Τρόικα που έχει οριστεί για την Παρασκευή , κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας σχολίαζε πως «η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν έχει το ίδιο “ειδικό βάρος” και το μεγάλο review του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο στα βασικά θέματα μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας, περιλαμβάνονται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας και η κυβερνητική πρόταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία πιθανόν να είναι ενιαία και για τις οφειλές προς το Δημόσιο.