Κατά τέσσερις φορές καλύφθηκε η ιδιωτική τοποθέτηση, από την οποία η Alpha Bank στόχευε να καλύψει ποσό έως 93 εκατ. ευρώ από τα 4,57 δισ. ευρώ της συνολικής αύξησης κεφαλαίου της.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δόθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ και πλέον οι ανάδοχοι θα μπορούν να επιλέξουν ποιοι επενδυτές θα συμμετάσχουν στην ιδιωτική τοποθέτηση και στο μετοχολόγιο της τράπεζας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην ιδιωτική τοποθέτηση δημιουργεί θετικό κλίμα για την αύξηση κεφαλαίου, η οποία, υπενθυμίζεται, είναι πλήρως εγγυημένη από τους αναδόχους, JP Morgan, Citigroup, HSBC και Crédit Agricole.

Εν τω μεταξύ, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης ήταν η σημερινή για το δικαίωμα προτίμησης της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank, το οποίο είχε κλείσει στα 1,25 ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Με την απόκτηση δικαιωμάτων, οι επενδυτές αποκτούν το δικαίωμα στην αύξηση, δηλαδή όσα δικαιώματα λάβουν επί 1,94, (με τιμή διάθεσης 0,44 ευρώ) ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν και ισάριθμα warrant το καθένα εκ των οποίων αντιστοιχεί σε άσκηση άλλων 7,33 μετοχών.

Το δικαίωμα έκλεισε στα 1,40 ευρώ ενισχυμένο κατά 12% ενώ πάνω από 29 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια, με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνά τα 38 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι με τη λήξη της συνεδρίασης έπρεπε να έχουν πουλήσει όσοι δε θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα στην αύξηση, είτε να έχουν αγοράσει όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην αύξηση και δεν είχαν μετοχές πριν το κόψιμο.

Οι περισσότερες χρηματιστηριακές έχουν κλείσει τους λογαριασμούς από την περασμένη Παρασκευή, ενώ η ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό έχει υπερκαλυφθεί πάνω από 2 φορές τουλάχιστον.

Από τις 17 Μαϊου πάνω από 161,7 εκατ. τεμάχια δικαιωμάτων της Alpha bank άλλαξαν «χέρια» , ενώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή η αξία των δικαιωμάτων ανερχόταν στα 214 εκατ. ευρώ.