Σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο η αξία των IPO’s στην Ευρώπη το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της PriceWaterhouseCoopers. Ήδη κατά την διάρκεια των εννέα μηνών έως και τον Σεπτέμβριο του 2014, έχουν αντληθεί €40.3 δισ από  289 εταιρείες σε σύγκριση με τα €11.7 δις από 173 εταιρείες για την ίδια περίοδο του 2013. 
 
Ο Mark Hughes, Partner του UK Capital Markets Group της PwC σημειώνει:  “Σε ένα παραδοσιακά ήπιο τρίτο τρίμηνο, η αγορά των Ευρωπαϊκών IPO κινήθηκε πολύ δυναμικά παρά την γεωπολιτική αβεβαιότητα στην Ουκρανία και την Μ. Ανατολή, και πιο κοντά σε εμάς, το δημοψήφισμα της Σκωτίας. Ενώ έχουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο τελευταίο τρίμηνο με ένα μεγάλο αριθμό IPOs να ολοκληρώνονται, υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια στον ορίζοντα. Ωστόσο, εάν οι αγορές συνεχίσουν να είναι δεκτικές προς τα IPOs, αναμένουμε το τέταρτο τρίμηνο να ξεπεράσει τα €15 δις που αντλήθηκαν το αντίστοιχο Q4 του 2013.”
 
Οι συναλλαγές στο Λονδίνο, το Μιλάνο και στο Euronext αποτέλεσαν την πλειοψηφία των αντληθέντων κεφαλαίων στο τρίμηνο, συνεισφέροντας πάνω από 70% στο σύνολο των IPO αντληθέντων κεφαλαίων για το Q3 2014. Το Euronext είχε οκτώ IPOs αντλώντας €1.7 δισ, με το μεγαλύτερο IPO του τριμήνου, το NN Group, να συνεισφέρει σχεδόν το 90% των συναλλαγόμενων αντληθέντων κεφαλαίων.  Το Μιλάνο άντλησε €1.1 δισ από 10 IPOs και το Λονδίνο συνέχισε να είναι το πιο δραστήριο κέντρο IPO στην Ευρώπη με 23 εταιρείες που άντλησαν €1.9 δισ.
 
Οι Ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ηπιότερα  από το αναμενόμενο, με την μεγάλη πλειοψηφία των €6.6 δισ  των αντληθέντων κεφαλαίων να έχουν πραγματοποιηθεί μόνον μέσα στον Ιούλιο – ωστόσο τα αντληθέντα κεφάλαια του Q3 2014 ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με εκείνα του Q3 2013
 
Στο Λονδίνο, το Q3 του 2014, 23 εταιρείες άντλησαν €1.9 δισ, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 
 
Τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, ένα μεγάλο μέρος των προσφορών άντλησαν πάνω από €4.3 δισ παρόλο που η απόδοσή τους ήταν μεταβαλλόμενη 
 
Για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να περάσουν οριακά τα €15 δισ τα οποία αντλήθηκαν αντίστοιχα το Q4 του 2013
 
Τα αντληθέντα κεφάλαια από τα Ευρωπαϊκά IPOs στο παραδοσιακά ήπιο τρίτο τρίμηνο, επανήλθαν στα €6.6 δις, από τα  €22.3 δις το Q2 του 2014. Ωστόσο, τα αντληθέντα κεφάλαια του Q3 ήταν διπλάσια σε σχέση με εκείνα του Q3 του 2013 (€3.0 δισ), κυρίως ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου αριθμού IPOs τον Ιούλιο του 2014, συμπεριλαμβανομένου του NN Group στην Ολλανδία (€1.5 δισ), της FinecoBank στην Ιταλία (€673 εκ.) και της  Logista στην Ισπανία (€606 εκ).
 
Σύμφωνα με την PWC o Χρηματοοικονομικός κλάδος κυριάρχησε στο τρίμηνο, συνεισφέροντας σχεδόν το μισό των αντληθέντων κεφαλαίων, με 14 εταιρείες να έχουν αντλήσει €3.1 δισ και τέσσερα IPOs στα πρώτα δέκα συνολικά. 
 
Ο Richard Weaver, Partner και Head του UK Capital Markets Group στην PwC, είπε: “Το σημαντικότερο θέμα σε αυτό το τρίμηνο ήταν οι αποσχίσεις. Η NN Group, ο Ολλανδικός ασφαλιστικός τομέας που αποσχίστηκε από την ING Bank, ήταν το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό IPO, και είδαμε επίσης την είσοδο στο χρηματιστήριο της FinecoBank στην Ιταλία, της Citizen Financials στις ΗΠΑ και το προηγούμενο τρίμηνο, η τράπεζα TSB στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτές οι μεγάλες και συνήθως σύνθετες συναλλαγές καθοδηγούνται κατά κύριο λόγο από απαιτήσεις του ρυθμιστή, και αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.”
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κινητικότητα των IPO για την φετινή χρονιά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που η PwC άρχισε να δημοσιεύει το «IPO Watch», με €137 δισ αντληθέντα κεφάλαια σε 9 μήνες. Η αγορά των ΗΠΑ έφτασε τα €28.7 δισ στο τρίμηνο και τα €52.4 δισ στο έτος, με το IPO του Alibaba να είναι το μεγαλύτερο, με ρεκόρ άντλησης ύψους €16.8 δισ.