Στην αναβάθμιση της Τιτάν σε buy από neutral και στην αύξηση της τιμής στόχου στα 16,5 ευρώ από τα 15,7 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Goldman Sachs, βλέποντας περιθώριο ανόδου 21%.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος έδινε σύσταση πώλησης για τη μετοχή για τρία χρόνια, αλλά την αναβάθμισε σε neutral τον Απρίλιο του 2013.

Τώρα, αποδίδει τη νέα αναβάθμιση στην αυξημένη εμπιστοσύνη γύρω από την ανάκαμψη της αμερικανικής μονάδας της Τιτάν και στην εκτίμηση ότι η μετοχή βρίσκει “πάτωμα”, με αποτέλεσμα η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής της να είναι πια ελκυστική.

Στους βραχυπρόθεσμους καταλύτες για την Τιτάν, η Goldman θα παρακολουθεί την πορεία των όγκων πωλήσεων  και των τιμών, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Επίσης, θα κοιτάζει τα στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες σε Ελλάδα και ΗΠΑ και θα θεωρήσει θετική εξέλιξη την επανέναρξη των εργασιών στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, που θα ανακοινώσει η Τιτάν την 1η Αυγούστου, η Goldman περιμένει να δει αποδείξεις για τη βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας στην αμερικανική αγορά.

Καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας θα βελτιώνονται, η Goldman εκτιμά ότι η αγορά θα δώσει στη μετοχή καλύτερες αποτιμήσεις.