Το Eclipse, το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο, είναι γνωστό στις ελληνικές θάλασσες. Ο ιδιοκτήτης του, ο Ρώσος ολιγάρχης Roman Abramovich και οι παρέες του, φαίνεται ότι αγαπούν το Αιγαίο. Και το σίγουρο είναι ότι το Eclipse δεν περνά απαρατήρητο σε κανένα λιμάνι.

Όταν δεν κόβει βόλτες στο Αιγαίο, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το Eclipse βρίσκεται στις πιο πολυτελείς μαρίνες της Μεσογείου, στο Μονακό, τις Κάννες, το Πόρτο Φίνο, ή στα ζεστά νερά του αμερικανικού St. Bart’s, εκεί όπου συχνάζουν τουλάχιστον εκατομμυριούχοι.

Το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να το εντοπίσει, είναι στον ποταμό Χάντσον, αραγμένο κοντά στο κέντρο του Μανχάταν.

“Το να βλέπει κανείς το Eclipse αραγμένο στις αποβάθρες του κέντρου είναι σαν να βλέπει μια μπλε φάλαινα να κολυμπά κόντρα στο ρεύμα στον Χάντσον, μέσα στο καταχείμωνο. Απλά δεν συμβαίνει. Ή τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί έως τώρα”, γράφει έκπληκτος ο συντάκτης του Business Insider.

Η παρουσία του σκάφους του Abramovich στο Μανχάταν προκαλεί μια έντονη σεναριολογία γύρω από τον ιδιοκτήτη του. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δεν θα έμπαινε με τέτοιο τρόπο κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, εάν δεν είχε ένα σοβαρό λόγο.

Ασφαλώς, ο εκπρόσωπος του Abramovich δεν αποκαλύπτει το παραμικρό. Όμως, εργαζόμενοι στις αποβάθρες διαρρέουν ότι το σκάφος είναι προγραμματισμένο να παραμείνει εκεί έως τα μέσα Απριλίου.

Και ήδη, πολλοί υποψιάζονται ότι ο Abramovich χρησιμοποιεί το Eclipse ως προσωρινή κατοικία. Σίγουρα είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ειδικά τώρα που η σύντροφός του, Dasha Zhukova είναι έγκυος.