Μπορεί τελικά να μην κατέβηκαν στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, όμως η βελγική Fluxys, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα αερίου του Βελγίου υπέγραψε συμφωνία με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.
Βάσει αυτής, όπως μεταδίδει το capital.gr, η Fluxys θα εκπονήσει τη μελέτη βιωσιμότητας για τη δημιουργία ενός εικονικού σημείου συναλλαγών φυσικού αερίου, virtual gas hub και παράλληλα θα συνδράμει στην οργάνωση της χονδρεμπορικής αγοράς αερίου. Εξ ου και η παρουσία των ρυθμιστικών αργών της Ελλάδας και του Βελγίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρεσβεία το βράδυ της Δευτέρας.
Η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης βρίσκεται στη σφαίρα των ενδιαφερόντων της Fluxys, η οποία μάλιστα είναι και μέτοχος στο κονσόρτιουμ κατασκευής του αγωγού TAP. Κάτι που δεν αποκλείει το γεγονός αυτό το ενδιαφέρον να αποτελέσει το έναυσμα για αναβίωση του φλέρτ των βέλγων για το ΔΕΣΦΑ.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.