Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του πάρκου Γκεζί παρά την υπόσχεση που απέσπασε αντιπροσωπεία τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε αναστολή των έργων ανάπλασης δηλώνουν οι διαδηλωτές που εδώ και δύο εβδομάδες συγκρούονται με την κυβέρνησης.

«Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα αλληλεγγύης Ταξίμ, τα μέλη της οποίας συνάντησαν τον Ερντογάν.

«Την 18η ημέρα της αντίστασής μας, παραμένουμε φύλακες για το πάρκο, την πόλη, τα δέντρα, το μέλλον και την ελευθερία» αναφέρεται στο ψήφισμα της πρωτοβουλίας.

Οι διαδηλωτές τονίζουν, επίσης, ότι θα παρακολουθήσουν από κοντά τη δικαστική έρευνα για τους θανάτους τεσσάρων ατόμων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις μεγάλες τουρκικές πόλεις.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που μάθαμε αυτές τις ημέρες είναι ότι ο αγώνας δεν μπορεί να περιορίζεται από το χώρο και τον χρόνο και ότι θα συνεχιστεί σε κάθε τετραγωνικό μέτρο της πόλης, της πατρίδας και της ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από πολύωρες συζητήσεις για το πως θα διαχειριστούν οι διαδηλωτές τα νέα δεδομένα.