Ανθεί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης το εργασιακό bulling, με κύριες εκφράσεις τον φραστικό εκφοβισμό, την επιτίμηση, τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό, την παρενόχληση κάθε είδους, τον επαγγελματικό παραμερισμό, τις φωνές και την επιθετικότητα.

Στις 17 Ιουνίου του 2014, στο 9ο Διεθνές Συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, η International Association on Workplace Bullying and Harassment (IAWBH),  σκοπό είχε να πληροφορήσει για το πρόβλημα του Bullying.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το “σπορ” του Bullying ανθεί στα εργασιακά περιβάλλοντα και υποθάλπεται από την έλλειψη σχετικής πολιτικής εκ μέρους των εργοδοτών.

Οι bullies, δηλαδή οι δυνάστες, όπως αναφέρεται, προτιμούν άτομα που τα θεωρούν αδύναμα, κατά προτίμηση νεοφερμένους και γυναίκες ενώ μπορούν να καταταγούν σε τρεις κατηγορίες, στους χρόνιους, τους ευκαιριακούς και τους παροδικούς, που πληγώνουν τους γύρω τους χωρίς να καταλαβαίνουν πόση ζημιά τους κάνουν.

Το κόστος για την επιχείρηση από την δράση των bullies είναι η μείωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των των εργαζομένων, η αύξηση των εξόδων της για νέες προσλήψεις αλλά και για τη συγκράτηση του καλού προσωπικού της, τα πιθανά δικαστικά έξοδα και, κυρίως,  η αμαύρωση της εικόνας της επιχείρησης.