Πτώση σημειώνουν οι ασιατικές αγορές, με τις ιαπωνικές μετοχές να διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την ενίσχυση του γεν μια ημέρα μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αναβάλλει για το επόμενο έτος τη χορήγηση φρέσκου χρήματος για την ανάταξη της οικονομίας.  

Η Nissan Motor υποχώρησε 2,8% στο Τόκιο. Η LG Household & Health Care, έκανε βουτιά 7,5% στη Σεούλ μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη για το 2013. Η China Vanke αποκόμισε κέρδη κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω των σχεδίων της εταιρείας να μεταφέρει στο Χονγκ Κονγκ τις συναλλαγές των μετοχών της που διαπραγματεύονται σε ξένο νόμισμα.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε 0,6% στις 132,15 μονάδες.  Ο δείκτης έκανε ράλι 11% από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι και χθες, όταν η  ανακοίνωση για διεξαγωγή ιαπωνικών εκλογών αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση θα έκανε περισσότερα βήματα για την τόνωση της οικονομίας.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 2,1%, σημειώνοντας πτώση για τρίτη ημέρα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index  ενισχύθηκε 0,2% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του τέταρτου τριμήνου, ο οποίος σημείωσε αύξηση κάτω των προβλέψεων.
Ο νοτιοκορεατικός Kospi Index (KOSPI) σημείωσε απώλειες 0,8%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index  υποχώρησε 0,3%. Στην Κίνα ο σύνθετος δείκτης Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,6%.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν, ενώ το γεν ενισχύθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.