Είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία και ελάχιστοι είναι οι τομείς που τον αφήνουν αδιάφορο, αφού δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, της πράσινης ενέργειας, των μέσων ενημέρωσης, στον χώρο του ποδοσφαίρου και των τραπεζών, ενώ είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων.

Ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ κάνει κουμάντο σε έναν πανίσχυρο όμιλο που απαρτίζεται από 150 εταιρείες με 30.000 εργαζομένους, εντός και εκτός Τουρκίας.

Γεννήθηκε το 1964 στην Άγκυρα. Μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Doğuş Holding και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 με 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Τούρκος μεγιστάνας κατατάσσεται στο νούμερο 464 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Η θυγατρική της Doğuş, D-Marine Investment Holding από χθες κατέχει ποσοστό στην εταιρεία που θα αγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ποσοστό αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Με βάση τη σύνθεση του σχήματος, η  Doğuş θα ελέγχει κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται για τον Αστέρα, κατέχοντας την καταστατική μειοψηφία στη νικήτρια κοινοπραξία.

Ο Σαχένκ κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη κι έχει αποκτήσει ένα παιδί, τη Δάφνη, από τον γάμο του με την Αμερικανίδα σύζυγό του, Νταϊάνα.  Στο ποδόσφαιρο δηλώνει οπαδός της Φενερμπαχτσέ.

Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή της Ελβετίας και το 1989 πήρε το πτυχίο του στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού από το Κολέγιο της Βοστόνης. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας του Αϊχάν Σαχένκ, ιδιοκτήτης του ομίλου τον έστειλε στην Doğuş Garanti Bank – τη δεύτερη μεγαλύτερη της Τουρκίας με ενεργητικό 90 δισ. –  για την εκπαίδευσή του.

Ο Φερίτ Σαχένκ έμεινε εκεί οκτώ χρόνια και το 1998 άρχισε να δουλεύει στον όμιλο. Λίγο καιρό μετά,  απέκτησε δύο αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, ενώ παράλληλα άρχισε να λειτουργεί και το εθνικό κανάλι της Τουρκίας, NTV. Για να χρηματοδοτήσει αυτήν τη λειτουργία πούλησε μέρος της Garanti Βank, η οποία το 2011 αναδείχθηκε ως η καλύτερη τράπεζα στην Τουρκία για ενδέκατη φορά. Παράλληλα, η Doğuş εκδίδει το τουρκικό National Geographic και το Vogue.

Ο όμιλος Doğuş δραστηριοποιείται σε τομείς των μέσων ενημέρωσης, του τουρισμού, της οικονομίας και των κατασκευών. Πρόσφατα, επεκτάθηκε και σε αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων. Η Doğuş Holding γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Σαχένκ. Η εταιρία αγόρασε το 74% των μετοχών της Door’s Group που περιλαμβάνει φίρμες όπως οι Kitchenette και Go Mongo. Τα έσοδά της αγγίζουν τα 5,7 δισ. δολάρια.
Στην αγορά αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει 14 μάρκες, μεταξύ των οποίων, Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini κ.ά. Στον τουρισμό ελέγχει τα ξενοδοχεία Grabd Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη και Maritime Hotel Grand Azur στη θάλασσα του Μαρμαρά. Στις κατασκευές, ο όμιλος συμμετέχει στη δημιουργία του αεροδρομίου του Κιέβου, ενλω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει κατασκευάσει μεγάλα έργα με εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 1 GW, με αξία άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ο Σαχένκ έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του ταλέντου και έτσι για να σιγουρευτεί ότι θα προσλάβει μόνο την αφρόκρεμα των ταλαντούχων, έφτιαξε ένα τμήμα προσλήψεων το οποίο ονόμασε «Humanitas».
Εισήγαγε ένα κεντρικό γραφείο για τις διάφορες τράπεζες του ομίλου το 2000. Επίσης, εισήγαγε ασφάλειες, leasing και άλλες υπηρεσίες για τις τραπεζικές επιχειρήσεις του, που εκείνη την εποχή δεν ήταν συνήθεις στην Τουρκία.
Όταν πέθανε ο πατέρας του, τον Απρίλιο του 2001, ο Φερίτ Σαχένκ ανέλαβε τα ηνία του Dogus Holding. Τότε ήταν 37 ετών.