Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Σε χορό για δύο φαίνεται ότι εξελίσσεται τελικά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Μετά την αποχώρηση της Qatari Diar -αποχώρηση που συνοδεύτηκε με μια σκληρή επιστολή προς την ελληνική πλευρά- ναυάγησαν τα σχέδια του ομίλου Λάτση, ο οποίος διατηρούσε ανοικτές γραμμές με το Κατάρ προσβλέποντας σε ένα κοινό σχήμα για τη διεκδίκηση του μεγάλου έργου της αξιοποίησης του Ελληνικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ομιλος Λάτση είναι τώρα σε συζητήσεις με την ισραηλινών συμφερόντων Εlbit Cochin Ltd. Αν τελικά –όπως όλα δείχνουν- επιβεβαιωθεί η προσέγγιση Εlbit Cochin Ltd και Lamda Development,  η διεκδίκηση του Ελληνικού θα εξελιχθεί σε μονομαχία μεταξύ του Ελληνο-ισραηλινού σχήματος και της London-Regional Properties.

Να σημειωθεί ότι Εlbit Cochin Ltd,  London-Regional Properties και Lamda Development, οι τρείς δηλαδή προεπιλεγμένοι επενδυτές για το Ελληνικό έχουν υπογράψει τη συμφωνία εμπιστευτικότητας και  έχουν παραλάβει τα τεχνικά και νομικά στοιχεία του έργου. Αυτό το διάστημα γίνονται παρουσιάσεις στους χώρους του Ελληνικού στους τρείς υποψήφιους επενδυτές.