Από σήμερα θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα προσωρινού μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή (καθαρού).
Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας τη Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 (record date).
Το προσωρινό μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. ως εξής:
(i) Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
(ii) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. στους μετόχους που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από το χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή από το χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό της Ε.Χ.Α.Ε.. Για την είσπραξη του προσωρινού μερίσματος από τα καταστήματα θα είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Mερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.