Επίθεση κατά της Κυβέρνησης με επίκεντρο της αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα λιτότητας , εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας και τόνισε  πως πρώτος στόχος – όταν γίνει κυβέρνηση – είναι η αποκατάσταση των συντάξεων και των μισθών και μετά τα κέρδη «από φίλους και κολλητούς».

«Παραδώσατε την δημοσιονομική πολιτική στην τρόικα, τώρα χαρίζεται και τις τράπεζες στους δανειστές. Νομισματική πολιτική δεν έχετε ούτε πιστωτική πολιτική. Τι ακριβώς είστε; Είστε διαχειριστές των deals των αποκρατικοποιήσεων. Διαχειριστές της μιζέριας και της φτώχιας των Ελλήνων. Σκοτώνεστε οι υπουργοί ποιος θα διαχειριστεί τα ρουσφέτια του εξευτελισμού με τα προγράμματα που δίνετε».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την απουσία του από το κοινοβούλιο. «Λένε τα ίδια και τα ίδια όλοι υπουργοί τα τελευταία χρόνια όλοι προπαγανδιστές εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο και τους πολίτες νεόπτωχους. Σώζεται πάντα την χώρα στο παρά πέντε με εκβιαστικά διλήμματα.

Απουσιάζει από τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και έρχονται οι υπουργοί με αντίθετες απόψεις όπως ο Γ. Βρούτσης που είπε ότι αν δεν πάρουμε το δάνειο δεν θα έχουμε συντάξεις. Θα περάσουν όλοι οι συντάξεις σε ένα ταμείο με συντάξεις πείνας . Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οικονομία καταστράφηκε από το μνημόνιο και το φάρμακο ήταν πιο βλαβερό από την ασθένεια και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν δώσουν συντάξεις

Με αίμα, δάκρυα και λεηλασία θα καταφέρετε να έχετε αποτελέσματα αλλά αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου ούτε ο Πινοσέτ στην Χιλή».

Τάχθηκε ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο. «Αυτό που γίνεται στο δημόσιο είναι ανθρωποθυσίες δεν είναι εξορθολογισμός. Δεν θα δεχθούμε αυτή την σφαγή. Μιλήσατε για έφεδρα, διαθεσιμότητα και κινητικότητα κοροϊδεύατε τον κόσμο».

Παράλληλα επιτέθηκε τόσο εναντίον στον Φ. Κουβέλη όσο και στον Αντώνη Μανιτάκη διαβάζοντας δηλώσεις που είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων «Είστε πράγματι πολιτικοί της ευθύνης, εκλεκτό προσωπικό της τρόικας. Να ξέρετε ότι όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν. Μας δεσμεύει μόνο ο ελληνικός λαός».