(Upd 17.15)

Κέρδη της τάξης του 2% σημείωσε ο Γενικός Δεικτής κλείνοντας στις 982 μονάδες,  με την μετοχή της Coca Cola HBC AG να κλείνει στα 20,89 ευρώ στο 13,5%. (Αναβαθμίσεις από Barclays και Merrill Lynch, ουδέτερη στάση από Citi και Nomura).

ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και Eurobank κινούνται επίσης ανοδικά. H Εθνική στα 0,770 ευρώ. Η ΔΕΗ στα 7,01 ευρώ υποχωρεί 2%.

Στα 6,48 ευρώ ο ΟΤΕ με την Μοrgan Stanley να δίνει σε έκθέση της τιμή-στόχο τα 7 ευρώ μετά την πώληση της Globul.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις εξελίξεις αναφορικά με τις τράπεζες. Στην σημερινή γενική συνέλευση, η Εθνική εισηγείται την κάλυψη του 12% της αύξησης, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί καθώς η ανταπόκριση των Ελλήνων επενδυτών είναι πολύ καλύτερη από ότι αναμένονταν αρχικά. Η μετοχή πέρασε σε αρνητικό έδαφος καθώς ξεκινούσε η ΓΣ.

Επίσης αύριο,  εκτός απροόπτου το διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank θα ανακοινώσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, δηλαδή, την τιμή της διάθεσης, την αναλογία, καθώς και τα περίφημα δικαιώματα επί μετοχών. Δηλαδή, με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών και αφού αφαιρεθεί το 50%, θα προκύψει η τιμή διάθεσης η οποία πιθανότατα θα κινείται μεταξύ 0,43- 0,45 λεπτών. Στον τίτλο της Alpha, που κυμαίνεται στο 1,16 ευρώ υπάρχουν σήμερα πιέσεις.

Με απώλειες συνεχίζει και η Τράπεζα Πειραιώς κοντά στα 0,25 ευρώ ενώ η μετοχή της Eurobank συνεχίζει με θετικό πρόσημο γύρω στα 0,24 ευρώ.

Πτώση πάνω από 2% κινούνται οι τίτλοι των Σωληνουργείων, Τέρνα και ΟΛΠ.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, αν η αγορά καταφέρει να υπερκεράσει την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 976-995 μονάδων, τότε θα ανοίξει ο δρόμος στην αγορά ώστε πολύ σύντομα να κινηθεί προς το επόμενο μεσοπρόθεσμο στόχο της που βρίσκεται πάνω από τις 1.130 – 1.150 μονάδες. Ωστόσο κάποιοι αναλυτές κόντρα στη διάχυτη αισιοδοξία των ημερών, περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει η αγορά στην πολύ ισχυρή πιθανότητα να ενταθούν στις προσεχείς συνεδριάσεις οι ρευστοποιήσεις κατοχύρωσης κερδών στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και τον τραπεζικό κλάδο, και αν θα υπάρξουν καταλύτες οι οποίοι θα ενθαρρύνουν τη συνέχεια της ανοδικής κίνησης πάνω από ο ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Ήδη η αγορά έχει ήδη διανύσει  ένα σημαντικό ανοδικό κύκλο τριών εβδομάδων στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε αξιόλογα βραχυχρόνια κέρδη άνω του 22%.