Με αναβαθμίσεις στην τιμή στόχο για την Coca Cola 3E υποδέχονται Barclays και Bank of America Merrill Lynch την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου από σήμερα. Η Citigroup, από την πλευρά της, τηρεί ουδέτερη στάση, αναμένονται διακυμάνσεις, ενώ η Nomura δίνει στόχο στα 18 ευρώ.

Η Barclays κάνει λόγο για ιδανικό σημείο εισόδου στη μετοχή και αναβαθμίζει τη μετοχή της Coca Cola 3E σε overweight, δίνοντας τιμή στόχο στα 21 ευρώ.

Οι αναλυτές της κάνουν λόγο για ένα ελκυστικό story ανάπτυξης, αφού εκτιμούν ότι η εταιρεία θα προσφέρει μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη 4,5%.

Η Bank of America Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση underperform για τη μετοχή, αν και ανεβάζει την τιμή στόχο στα 15,5 ευρώ.

“Το βασικό ερώτημα για την Coca Cola 3E είναι εάν και πότε μπορεί να ανακτήσει τα περιθώρια που έχασε από το 2010, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να πέσουν κάτω από το κόστος κεφαλαίου. Η απάντηση εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το κόστος παραγωγής και τις μακροοικονομικές προοπτικές”, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Η Citigroup τηρεί ουδέτερη στάση και τιμή στόχο στα 20 ευρώ για την Coca Cola 3E, εκτιμώντας ότι η μετοχή θα παραμείνει ευμετάβλητη.

Οι αναλυτές του οίκου κάνουν λόγο για έλλειψη προβλεψιμότητας σε ό,τι αφορά την εταιρεία, για αυτό και στοχεύουν σε P/E μόνο 19. “Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι αγορές από παθητικά funds θα σημάνουν ότι η μετοχή θα παραμείνει ισχυρή”, σημειώνουν.

Η Nomura τηρεί ουδέτερη στάση, με τιμή στόχο στα 18 ευρώ. Ο οίκος αναμένει ανάκαμψη των περιθωρίων κερδών προ φόρων της Coca Cola 3E, από το 6,4% το 2012 στο 8,9% έως το 2015.