Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι περιμένουν οι επενδυτές, συμβαίνει στο ταμπλό, εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου. Αντί να «τρέχουν» οι τραπεζικές μετοχές, αυτές πέφτουν (αν και σημείωσαν αποδόσεις έως και 80%), συμβαίνει το αντίθετο.  Και, όπως φαίνεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη τόσο για τους επενδυτές των τραπεζών, όσο και των υπόλοιπων μετοχών.

 «γολγοθάς» δεν θα είναι μικρός, διότι οι επενδυτές των τραπεζικών μετοχών θα περιμένουν κέρδη μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου, ενώ όσοι διαθέτουν μη τραπεζικά χαρτοφυλάκια θα υποστούν πιέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν τρεις αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους 2,2 δις. ευρώ (Εθνική, Alpha, Πειραιώς).  

Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και οι υπόλοιπες μετοχές, είτε διατηρούν κέρδη, είτε δεν πέφτουν πολύ. Σήμερα, υπάρχει ένας παραπάνω λόγος, καθώς η Alpha bank θα ανακοινώσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου.

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα και στον ΟΤΕ, καθώς λήγει  η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αγοράς 11 εκατ. μετοχών του Οργανισμού από διεθνή funds για τη μετάβαση στον ΜSCI