Ιδρύθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα, και βγάζει κέρδη της τάξης του 40% σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Και όμως, οι διαχειριστές του νεοσύστατου hedge fund Dromeus Capital πιστεύουν ότι η δουλειά τους στην Αθήνα δεν έχει τελειώσει.

Το fund άρχισε να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα σε πολύ χαμηλές τιμές τον Οκτώβριο, καθώς πίστευε ότι τα τότε επίπεδα αντανακλούσαν και με το παραπάνω τον κίνδυνο της εξόδου της  Ελλάδας από το ευρώ.

Σήμερα, η Dromeus εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω. Στην επιστολή της προς τους πελάτες του fund, η οποία διέρρευσε στους Financial Times, η εταιρεία έγραφε: “Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πολύ στην περαιτέρω ανατιμολόγηση των ελληνικών ομολόγων και συγκεκριμένων  μετοχικών επενδύσεων”.

Σύμφωνα με τους FT, στη λίστα των hedge funds που έβγαλαν μεγάλα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, μαζί με τη Dromeus, συγκαταλέγονται ακόμα το Third Point, του Daniel Loeb, που διπλασίασε την επένδυση των 500 εκατ. δολαρίων, αλλά και τα funds Perry Capital, York Capital, Falcon Edge Capital και GSO Capital Partners, της Blackstone.

Και ενώ τα περισσότερα funds επέλεξαν να ποντάρουν στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, κάποια, στρέφουν τώρα τα ραντάρ τους και στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα.
Η Dromeus, για παράδειγμα, δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανατιμολόγηση των ελληνικών εταιρικών ομολόγων, όπως αυτών του ΟΤΕ. “Τα ομόλογα του ΟΤΕ αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα προσαρμογής του risk premium. Ένας καλός αριθμός  επιχειρήσεων αρχίσουν τώρα να βρίσκουν ευκολότερα ή γρηγορότερα μονοπάτια προς  τη διασφάλιση πιστώσεων”, λέει το fund. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ελληνικές επενδύσεις  δεν εμπεριέχουν κινδύνους. Ανάμεσα στα ρίσκα αυτά, η Dromeus εντοπίζει, στην επιστολή της προς τους πελάτες της, τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και τα πολυάριθμα εμπόδια για την πλήρη ανάκαμψη.  Για αυτό και η Dromeus δηλώνει ιδιαίτερα επιλεκτική στις επενδύσεις που κάνει.