Πολλαπλάσιους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πλούσιες περιοχές της χώρας καθώς θα αυξηθούν έως και 60% οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Οι τιμές αναμένεται να μειωθούν σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου η εμπορική αξία έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια.
Όμως σε άλλες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν μαζί με τους άλλους φόρους ως και  60%.
Περιοχές όπου θα συμβεί αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών είναι η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα, το Ελληνικό, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, η Πεντέλη, ο Διόνυσος κ.α.
Το νέο σύστημα υπολογισμού που που θα εναρμονίσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες αναμένεται να εφαρμοστεί για το 2014, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη  είναι αναγκαίες πλέον οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περιοχές όπου οι αγοραπωλησίες γίνονται πλέον σε τιμές χαμηλότερες από τα επίπεδα των αντικειμενικών.
«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, τη χρονική περίοδο που διανύουμε, πολλές αγοραπωλησίες γίνονται και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία», αλλά θα αυξηθούν σε περιοχές όπου οι εμπορικές αξίες παραμένουν υψηλές.