H Google προσέφερε χθες στους χρήστες της μια ματιά από το μέλλον της υπηρεσίας Maps, ανακοινώνοντας τον ριζικό ανασχεδιασμό της, στον οποίο περιλαμβάνονται μεγαλύτεροι χάρτες και περισσότερα διαδραστικά χαρακτηριστικά.  
Η υπηρεσία που προσφέρει η εταιρία έχει γίνει πια το Α και το Ω της πλοήγησης στην εποχή του internet. Η εταιρία σχεδιάζει να κάνει δραστικές αλλαγές στο layout αλλά και να εισάγει περισσότερες πληροφορίες.
Παράλληλα, από το San Francisco και το συνέδριο της Google, η εταιρία παρουσίασε το Google Now. Πρόκειται για μια εφαρμογή αναζήτησης μέσω φωνητικής αναγνώρισης που υπήρχε για smartphones, ενώ τώρα λανσάρεται και για desktop. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει αναζητήσεις στο internet με την φωνή του. Είναι απόλυτα συμβατό και με το Google Maps, στην περίπτωση που το ερώτημα αφορά χρόνο άφιξης σε μια τοποθεσία. Επιπλέον, η εφαρμογή Google Now για smartphones, λειτουργεί και ως υπενθύμιση. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε στο κινητό σας: “Θύμισε μου να πετάξω τα σκουπίδια όταν φτάσω στο σπίτι”, το κινητό σας θα διαπιστώσει ότι φτάσατε στο σπίτι και θα σας στείλει μια υπενθύμιση να πετάξετε στα σκουπίδια!
Το Google Now επειδή είναι συγχρονισμένο με το ημερολόγιο σας αλλά και το Google Maps, μπορεί να κάνει και άλλα μικρά θαύματα: Αν για παράδειγμα έχετε προγραμματισμένο ένα ραντεβού και η Google έχει πληροφορία για μποτιλιάρισμα σε κάποιους δρόμους, τότε το κινητό σας θα σας ειδοποιήσει να αναχωρήσετε νωρίτερα.
Στην έκδοση του για desktops, το Google Now είναι διαθέσιμο μέσω του Chrome.

Ακόμη στο χθεσινό συνέδριο της Google, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του “All Access,” μια υπηρεσίας streaming μουσικής, όπως π.χ. το Spotify. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αναζητήσει κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή τραγούδι που στη συνέχεια μπορεί να προσθέσει στην συσκευή του. Το All Access θα κοστίζει $9.99/μήνα στις ΗΠΑ, όμως υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών.