Την απόφασή του να “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο 38χρονος μέσος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Άγγλος που σκόραρε σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1998, 2002, 2006), ενώ συνολικά κέρδισε πάνω από 100 κύπελλα για την Αγγλία και σήκωσε 19 τρόπαια σε δύο διαφορετικές ηπείρους.

Πέρα από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες όμως ο Μπέκαμ κατάφερε να διαπρέψει και στο χώρο της μόδας, ποζάροντας για πασίγνωστες εταιρείες ρουχισμό, ενώ ο γάμος του με την γνωστή τραγουδίστρια Victoria, πρώην μέλος του συγκροτήματος Spice Girls και νυν σχεδιάστρια μόδας, τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό.

Το όνομα του είναι γνωστό από την Ιαπωνία μέχρι τη Νότιο Αφρική ενώ τα κουρέματα, τα τατουάζ και το στύλ ντυσίματός του γίνεται πάντα μόδα.

Φέτος, ο Μπέκαμ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής εκτός Κίνας που κλήθηκε να γίνει πρεσβευτής του αθλήματος στη χώρα.

Το περιοδικό France Football τον παρουσιάζει ως τον πλουσιότερο αθλητή στην ιστορία της Βρετανίας, με κέρδη άνω των 46 εκατ. δολαρίων τον χρόνο.

Σύμφωνα πάντως με τη λίστα του περιοδικού Forbes, οι χορηγίες από τις Adidas, Coty, H&M, Sainsbury και από την Breitling τον κατέστησαν, τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2012, με έσοδα 50,6 εκατ. δολάρια!

Ο Άγγλος μέσος έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League με την Manchester United το 1999, στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας με την Real Μαδρίτης και σήκωσε κούπες τόσο με τη φανέλα της Milan αλλά και της Los Angeles Galaxy.

Τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του τον κέρδισε παίζοντας για την γαλλική  Paris Saint-Germain με την οποία υπόγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών τον Ιανουάριο και δώρισε τις αποδοχές του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

«Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το τελευταίο ματς θα είναι με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας θα γίνει στις 26 Μαΐου.