Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους (Goldman Sachs, Deutsche Bank, Βank of America- Merill Lynch) είναι οι σύμβουλοι του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η σύνθεση των συμβούλων απαντά και στην προέλευση των κεφαλαίων, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις επενδυτικούς οίκους προέρχονται από τις ΗΠΑ. Μόνο τυχαία δεν ήταν εξάλλου η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς σε μεγάλο οικονομικό site των ΗΠΑ.

Σε απλά ελληνικά η παρουσία των αμερικανικών κεφαλαίων – που συνήθως δεν είναι κοντόφθαλμα όπως τα ευρωπαϊκά-  σημαίνει μακροπρόθεσμη στήριξη. Σε ανύποπτο χρόνο, το 2011 αμερικανικά funds έλεγαν σε Έλληνες Τραπεζίτες ότι, η πραγματική στήριξη θα έλθει με την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες. Τώρα, ήλθε η ώρα της πράξης.