Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων φέρεται ότι βρίσκεται η Ryanair με την ελληνική κυβέρνηση, στοχεύοντας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αεροπορικής, Michael O’Leary στο πρακτορείο Bloomberg: “Η διεύρυνση αυτή των δραστηριοτήτων θα μπορούσε να φέρει επιπλέον 5 με 10 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα και να δημιουργήσει 50.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για νέους”.

«Η Ελλάδα είναι μια εκπληκτική αγορά –ως τουριστική αγορά- για τη δυνάμει ανάπτυξη», είπε ο επικεφαλής της Ryanair, εξηγώντας πως η χώρα μας έχει δύο μεγάλες αεροπορικές, που μετά βίας μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μια τεράστια τουριστική βάση.

Σε ερώτηση αν η περυσινή κίνηση της εταιρείας να αυξήσει τις πτήσεις και στα δρομολόγια της στην Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει, ο O΄Leary απάντησε πως “ξεκινά να αποδίδει”.

Eν τω μεταξύ, το 12μηνο χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα κέρδη της Ryanair σημείωσαν άυξηση 13%, αφού διαμορφώθηκαν στα 569 εκατ. ευρώ, από 503 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη  560 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια η εταιρεία είχε θέσει το στόχο στα 540 εκατ. ευρώ.