Διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι ιαπωνικές μετοχές  σημείωσαν υποχώρηση μετά την άνοδο του γεν, το οποίο είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου σε διάστημα 2,5 ετών.

Εκτός Ιαπωνίας, η κινεζική Vanke Co. σημείωσε κέρδη λόγω των σχεδίων της να μετακινήσει τις συναλλαγές των μετοχών της σε ξένο νόμισμα στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης The MSCI Asia Pacific κατέγραψε μικρές μεταβολές στις 132,70 μονάδες στο Τόκιο, μετά από υποχώρηση 0,4% και εν συνεχεία άνοδο 0,1%. Ο δείκτης The MSCI Asia Pacific Excluding Japan Index (MXAPJ) ενισχύθηκε 0,1%, κυρίως χάρη και στα κέρδη της Vanke.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1%, καθώς σήμερα ξεκινά η σύσκεψη για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ).   

Η BOJ θα αναγκαστεί να επιβραδύνει τη  χαλάρωση νομισματικής πολιτικής, εάν υπάρξει μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές και το γεν, αναφέρει ο Koichi Hamada, σύμβουλος του πρωθυπουργού, Shinzo Abe, επί του θέματος της επιλογής νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 Index (AS51) παρουσίασε επίσης αμφιταλαντεύσεις.  Ο νοτιοκορεατικός Kospi Index σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο Hang Seng Index και ο Shanghai Composite Index σημείωσαν άνοδο 0,1%.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν καθώς το γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου. Νωρίτερα, η ισοτιμία βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2010. Ο πρωθυπουργός Abe, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο μήνα, με κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του τη δημοσιονομική και νομισματική τόνωση, ασκεί πιέσεις στην BOJ να διπλασιάσει τον στόχο της για 1% πληθωρισμό και να αυξήσει την εισροή ρευστού ώστε να θέσει τέρμα στον αποπληθωρισμό.