Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ανήλθε σε 88 εκατ. Ευρώ για το Α’ τρίμηνο του 2013, μειωμένος κατά 6% έναντι του 2012 (105 εκατ. Ευρώ). Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά παρέμειναν στα επίπεδα του 2012, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση, κυρίως προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2013.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. Ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 6% έναντι του 2012, ενώ το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης (EBIT) του Ομίλου ανήλθε σε ζημιές 0,4 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 1,1 εκατ. Ευρώ το 2012.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2012 παρά τη μειωμένη ζήτηση και τον αυξημένο ανταγωνισμό σε βασικές αγορές, αποτέλεσμα της αυξημένης συμμετοχής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στις πωλήσεις, της μείωσης των δαπανών και του βελτιωμένου κεφαλαίου κίνησης.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 3,2 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 4,6 εκατ. Ευρώ το 2012, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 3,8 εκατ. Ευρώ ή 0,1295 Ευρώ ανά μετοχή.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε 143 εκατ. Ευρώ, μειωμένος κατά 6,6 εκατ. Ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ εκταμιεύτηκαν σε επίπεδο Ομίλου 3,9 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις.

Οι μελλοντικές εξελίξεις στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον είναι αβέβαιες, ωστόσο ο Όμιλος συνεχίζει να  εστιάζει σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε αγορές του εξωτερικού για τη βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών. Επίσης συνεχίζονται αμείωτες οι επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για μείωση του κόστους παραγωγής και βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.