Έρευνα για εργαζόμενους του Μετρό που απεργούσαν τις προηγούμενες ημέρες, άλλα την ίδια ώρα πληρωνόντουσαν κανονικά σαν να δούλευαν, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός η συμμετοχή στις απεργίες κυμαίνεται σε χαμηλά ποσοστά. και όπως ανέφερε, στις 17 Ιανουαρίου το ποσοστό των εργαζομένων που απήργησαν στο Μετρό ανήλθε στο 33% ενώ την επόμενη μέρα που απεργούσαν όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών, συμμετείχε το 48% των εργαζόμενων στο μετρό, το 44% των εργαζόμενων του ΗΣΑΠ και μόλις το 4% των εργαζόμενων στο τραμ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη ακόμη χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά των εργαζόμενων στο μετρό που απήργησαν στις 19 και 20 Ιανουαρίου τα οποία και ανήλθαν σε 16 και σε 14% αντίστοιχα.
Τέλος
επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Απαντάμε στον υπουργό ότι οι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε, δεν αφορούν τους εργαζομένους. Γνωρίζουμε ποιοι μαϊμουδίζουν και πού βρίσκονται», σχολιάζουν οι απεργοί του μετρό με αφορμή τη δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη ότι στην πλειοψηφία τους απεργούν και αμείβονται κανονικά.