Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου).

Το ΣτΕ κρίνοντας νόμιμο το σχετικό ΠΔ άναψε το «πράσινο φως» για την έγκριση του προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεών του, καθώς και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Συγκεκριμένα, ο Φαληρικός Όρμος χωρίζεται σε έξι ζώνες και η κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικού χαρακτήρα χρήσεις. Στην πρώτη ζώνη (οικολογικό πάρκο) θα υπάρξουν ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδα μπάσκετ, τένις κ.λπ.).

Στη δεύτερη ζώνη θα υπάρξουν ναυταθλητικές μαρίνες, κτίρια πολιτισμού και αθλητισμού. Στην τρίτη ζώνη θα υπάρξουν συνεδριακά κτίρια και κτίρια πολιτισμού, ενώ στην τέταρτη θα υπάρξει το Μουσείο Αεροπορίας. Στην πέμπτη ζώνη θα υπάρξουν υποδομές αναψυχής και έργα υποδομών, ενώ στην έκτη και τελευταία ζώνη θα υπάρξουν συγκοινωνιακές υποδομές.