Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Κινέζικα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων από την αχανή χώρα της Ασίας φέρνει στην Ελλάδα ο όμιλος Folli Follie και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά την επιτυχημένη κατά γενική ομολογία αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών στην Κίνα, στην οποία συμμετείχε και η Folli Follie , η εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την στρατηγική της για επενδύσεις στην ασιατική χώρα.
 
Με έντονη παρουσία στην απέραντη αγορά της Κίνας για περισσότερα από 10 χρόνια, η Folli Follie διαθέτει πάνω από 150 καταστήματα σε 50 κινεζικές πόλεις αποσκοπώντας να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της φτάνοντας τα 250 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2014.

«Η Folli Follie τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερα έντονο τρόπο εκπροσωπεί και προβάλλει το πλέον σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας στην Κίνα. Η τεράστια αυτή προσπάθεια, που για όλους εμάς στην Folli Follie, είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια σημαντική δέσμευση, περνάει σε ένα επόμενο επίπεδο μέσα από μια νέα πρωτοβουλία της εταιρείας. Στο πλαίσιο της χορηγίας της Folli Follie για το Spetses Classic Yacht Race 2013 και με στόχο την έντονη προβολή ενός διαφορετικού προσώπου της Ελλάδας στην Κίνα και την επακόλουθη προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας, η Folli Follie διοργανώνει μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή από την Κίνα.

Τα μεγαλύτερα Κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα πιο σημαντικά lifestyle έντυπα της χώρας θα επισκεφτούν την Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από την Folli Follie και θα καλύψουν την Regatta των Σπετσών. Η κουλτούρα και το σύγχρονο πρόσωπο μας, η αίγλη των ελληνικών θαλασσών και η ομορφιά των Σπετσών θα ταξιδέψουν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στην Κίνα, γεμίζοντας όλους εμάς στην Folli Follie με υπερηφάνεια», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ομίλου Folli Follie, κύριος Δημήτρης Κουτσολιούτσος.
 
Παράλληλα, η Fosun (ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Ομίλου Folli Follie) αναζητά συνεχώς επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κυρίως στους τομείς του real estate, των αποκρατικοποιήσεων λιμένων και αεροδρομίων και στον τουριστικό κλάδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Club Med, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων επενδύσεις στην Εύβοια και την Κω.