Μεταξύ κερδών και απωλειών κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές χρηματαγορές ενώ οι ιαπωνικές μετοχές κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες καθώς το ταμείο συνταξιοδότησης του Δημοσίου της Ιαπωνίας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific έχασε 0,3% στις 130,90 μονάδες στο Τόκιο, μετά από άνοδο 0,5% νωρίτερα. Ο ιαπωνικός Topix έκλεισε κατά 1,3% χαμηλότερα ανακάμπτοντας από πτώση κατά 3,5% νωρίτερα. Ο Nikkei 225 σημείωσε οριακές απώλεις 0,2% από πτώση 2,8% νωρίτερα για να κλείσει και πάλι κάτω από τις 13.000 μονάδες, στις 12.877,53 μονάδες. Οι ιαπωνικές μετοχές κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα πτώση αφού οι εξαγγελίες σχετικά με την οικονιμκή ανάπτυξη του ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe απέτυχαν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές. 

Η Tokyo Electric Power Co., ιδιοκτήτρια του πυρηνικού αντιδραστήρα Dai-Ichi στη Fukushima,σημείωσε άλμα κατά 8,4%. Η Honda Motor Co. έχασε 3,9% οδηγώντας σε απώλειες τους Ιάπωνες εξαγωγείς έπειτα από την μεγαλύτερη ενίσχυση του γεν εδώ και τρία χρόνια που περιόρισε τα κέρδη. 

Η Newcrest Mining Ltd., η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Αυστραλία, κατέγραψε απώλειες 7,1% μετά την ανακοίνωση ότι θα μειώσει την αξία των ορυχείων της στα 6 δισ. δολάρια Αυστραλίας.

Στο Χόνγκ Κόνγκ ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες 1,2% και ο κινεζικός δείκτης Shanghai Composite απώλειες 1,4%. Ο Straits Times στην Σιγκαπούρη και ο Taiex στην Ταϊβάν σημείωσαν μικρές μεταβολές.