(Upd2)

Με ώθηση από επιλεγμένες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, το Χρηματιστήριο έσβησε τις πρωινές απώλειες για να βρεθεί ξανά πάνω στις 980 μονάδες, την επόμενη ημέρα της παρουσίασης της ελληνικής αγοράς και των εισηγμένων εταιρειών στη Νέα Υόρκη. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Η αγορά ξαναζωντάνεψε ύστερα από αρκετό διάστημα, αφού 2-3 μετοχές του 25αρη πήραν τα ηνία την ώρα που οι πληροφορίες έφεραν  την Εθνική να ξεπερνά το 1,1 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newmoney.gr, έχει ήδη καλυφθεί το 10% του ποσού της συνολικής αύξησης της Εθνικής τράπεζας και τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κάλυψη του 12%, στόχος ο οποίος δεν φαίνεται ανέφικτος.

Εξάλλου, από χθες τα μηνύματα που έδωσαν ξένοι θεσμικοί στην Νέα Υόρκη ήταν πολύ θετικά αφού για πρώτη φορά έδειξαν ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές. Επιβεβαιώνεται αυτό που το Newmoney.gr τονίζει εδώ και καιρό, ότι, οι ξένοι επενδυτές θα τοποθετήσουν τα κεφάλαια εφόσον οι τράπεζες ολοκληρώσουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 986,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,93%.

Με πτώση 3,39% η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 4,28 ευρώ, δηλαδή κάτω από την τιμή διάθεσης. Το δικαίωμα της Εθνικής μηδένισε καθώς έκλεισε στα 0,002 με πτώση 98%  διακινώντας 57 εκατ. τεμάχια.

Η συμπεριφορά του δικαιώματος ήταν τραγική αν συνυπολογίσει κανείς ότι περιλαμβάνει την αξία των warrants που θα δοθούν ως bonus στους επενδυτές.

Με πτώση 3,89% η Alpha Bank η μετοχή της οποίας συνέχισε τις απώλειες δυο συνεδριάσεις πριν την έναρξη των νέων μετοχών.

Ώθηση από τα blue chips

Κέρδη πάνω από 3% για την ΔΕΗ και την Coca- cola. Άνοδο 2,45% στην Μοτορ Οϊλ  η οποία  ήταν και προπομπός του γυρίσματος στην αγορά.

Με κέρδη 5,19% ο ΟΛΠ και κέρδη 2,15% ο ΟΠΑΠ.

Στα 45,8 εκατ., ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.