Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ προχώρησε σε μείωση της πρόβλεψής του για το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ το 2014 τονίζοντας πως η Fed πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του 2013. Το ταμείο διατήρησε στο 1,9% την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης του 2013 ωστόσο, για το 2014 αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης 2,7% από 3%.

Παρά τα σημαντικά χθεσινά κέρδη του S&P 500 (που σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση της χρονιάς) στο σύνολο της εβδομάδας η Wall υποχώρησε 1%.

Έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε 0,71% στις 15.069 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,57% στις 1.627 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,62% στις 3.424 μονάδες.

Για το σύνολο της εβδομάδας, ο Dow , o S&P 500 και ο Nasdaq

H DuPont και η American Express σημείωσαν απώλειες 2%. Απώλειες 2,85 για την Edwards Lifesciences μετά την ήττα της σε δικαστική διαμάχη με την Medtronic.

Κέρδη άνω του 4% για την GameStop και την Groupon με τους αναλυτές να αναβθμίζουν τις προοπτικές των εταιρειών. Σημαντική άνοδος της τάξης του 5% για την Time Warner στα  $101,15 ενώ και η Charter αναρριχήθηκε 5,4% στα $116.91.

Πτώση 2% για την JPMorgan και την Caterpillar 2.01% ενώ κέρδη εμφάνισαν οι Verizon και Pfizer.

Ο S&P 500 σημείωσε ράλι 1,5% χθες, εν μέσω καλύτερων των προβλέψεων μακροοικονομικών στοιχείων και εκτιμήσεων ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan για τον Ιούνιο υποχώρησε στην τιμή 82,7 από 84,5 τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν τη διατήρηση του δείκτη στην τιμή 84,5.

Η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε το Μάιο αμετάβλητη και οι τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν το Μάιο, για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες.

Η Fed συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και ο πρόεδρός της, Ben Bernanke, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 19 Ιουνίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν έναν προς έναν τους μακροοικονομικούς δείκτες που ανακοινώνονται, για να διαπιστώσουν εάν η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι αρκετά ισχυρή για να ενθαρρύνει τη Fed να περιορίσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Ο S&P 500 έχει σημειώσει πτώση 2% από τις 21 Μαΐου, αφότου ο Bernanke δήλωσε ότι ενδέχεται να μειώσει το πρόγραμμα τυπώματος χρήματος.

Οι τρεις γύροι τυπώματος χρήματος της Fed, σε συνδυασμό με τα καλύτερα των προβλέψεων εταιρικά αποτελέσματα, ευθύνονται για το ράλι του S&P 500 κατά 142% από τα χαμηλά του 2009.

“Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Fed και στην πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τους επόμενους τρεις με έξι μήνες”, δηλώνει στο Bloomberg ο Eric Thorne, διαχειριστής της Bryn Mawr Trust Co. “Τα θεμελιώδη βελτιώνονται, όμως, οι αγορές έχουν προοδεύσει τόσο γρήγορα, ώστε ίσως χρειάζεται να δούμε κάποια συσσώρευση, κάποια πλάγια κίνηση στην αγορά, πριν από την επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση”.