Το ξεπούλημα των αναδυόμενων αγορών και κυρίως των ομολόγων των αναδυόμενων χωρών θα έχει και συνέχεια, προειδοποιούν οι αναλυτές της Citigroup με τελευταία έκθεσή τους, παρότι εκτιμούν ότι οι τίτλοι αυτοί είναι πλέον φθηνοί.

Η “τιμωρία” των αναδυόμενων αγορών έχει υπάρξει μεγάλη, αλλά το χειρότερο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει και συνέχεια, αναφέρει ο αμερικανικός οίκος.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες των ομολόγων των αναδυόμενων χωρών έχουν υπάρξει τόσο σημαντικές, εν μέσω των ανησυχιών για επιβράδυνση του τυπώματος χρήματος από τη Federal Reserve, ώστε κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για το τέλος της εποχής των αναδυόμενων.

Η Citigroup εκτιμά ότι το sell off θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Και επισημαίνει τρεις παράγοντες πίσω από την πρόβλεψή της για διακυμάνσεις:
*  Λίγα μακροοικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να ανατρέψουν την αντίληψη ότι η Fed θα επιβραδύνει το τύπωμα χρήματος.
* Οι εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές θα γίνουν σημαντικότερες.
* Η διαδικασία της πτώσης των τιμών δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ενεργοποίηση κερδοσκόπων επενδυτών.

Πάντως, η Citigroup δεν συμφωνεί με όσους λένε ότι οι αναδυόμενες έχουν πεθάνει. Μόλις η διαδικασία της μετακίνησης των χαρτοφυλακίων ολοκληρωθεί, οι αποτιμήσεις θα φέρουν ξανά τους επενδυτές σε αυτή την κατηγορία, εκτιμά.