Από 27 Ιουνίου ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο των 2.274.125.874 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο μετοχών της Τράπεζας που θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 2.396.785.994 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η κάθε μία, ενώ την ίδια ημέρα θα αρχίσει και η διαπραγμάτευση των 245.779.626 Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων Κτήσης Μετοχών (Warrants) που θα εκδοθούν από το ΤΧΣ και θα χορηγηθούν στους ιδιώτες επενδύτες που συμμετείχαν στην Αύξηση.

Η τιμή εκκίνησης των Warrants θα προσδιορισθεί βάσει της Απόφασης 33/23.05.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ.

Ειδικότερες Πληροφορίες  για τα Warrants

Τα  Warrants είναι μεταβιβάσιμες κινητές αξίες και δεν υφίστανται περιορισμοί στην ελεύθερη μεταβίβασή τους. Κάθε Warrant ενσωματώνει το δικαίωμα του κατόχου του να αγοράσει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εφεξής το ΤΧΣ) 8,22923881005499 Νέες Μετοχές που απέκτησε το ΤΧΣ λόγω της συμμετοχής του στην Αύξηση (εφεξής το Δικαίωμα Αγοράς). Ημερομηνία έκδοσης των Warrants είναι η 26 Ιουνίου 2013 (εφεξής η Ημερομηνία Έκδοσης). Τα Warrants δεν προσφέρουν δικαιώματα ψήφου στους δικαιούχους ή κατόχους αυτών.

Τα  Warrants δύνανται να ασκούνται κάθε έξι (6) μήνες, με πρώτη ημερομηνία άσκησης την ημερομηνία που έπεται 6 μήνες από την έκδοση των Warrants και τελευταία ημερομηνία άσκησης την ημερομηνία που έπεται πενήντα τέσσερις (54) μήνες από την έκδοση των Warrants. Δικαιώματα Αγοράς που δεν έχουν ασκηθεί έως και την τελευταία ημερομηνία άσκησης σύμφωνα με τα ανωτέρω θα παύουν αυτοδικαίως να ισχύουν και τα αντίστοιχα Warrants θα ακυρώνονται από το ΤΧΣ. Η διαδικασία άσκησης των Δικαιωμάτων Αγοράς και η εκκαθάρισή τους καθώς και κάθε μεταβολή στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κατόχων των Warrants που τυχόν λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια ισχύος των Warrants θα ανακοινώνεται από την Τράπεζα, στην ιστοσελίδα της και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντίστοιχα, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από κάθε ημερομηνία άσκησης των Warrants.

Η τιμή άσκησης του δικαιώματος αγοράς που αντιστοιχεί σε κάθε Warrant για την απόκτηση Νέων Μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ (εφεξής η Τιμή Άσκησης), θα ισούται με Ευρώ 4,29, πλέον δεδουλευμένων τόκων με ετήσιο επιτόκιο 3% πλέον περιθωρίου:

    1% (100 μονάδων βάσης) για το πρώτο έτος από την Ημερομηνία Έκδοσης,
    2% (200 μονάδων βάσης) για το δεύτερο έτος από την Ημερομηνία Έκδοσης,
    3% (300 μονάδων βάσης) για το τρίτο έτος από την Ημερομηνία Έκδοσης,
    4% (400 μονάδων βάσης) για το τέταρτο έτος από την Ημερομηνία Έκδοσης και
    5% (500 μονάδων βάσης) για το εναπομείναν διάστημα

επί του αριθμού των Νέων Μετοχών  που δικαιούται να αποκτήσει ο  κάτοχος του Warrant κατά την άσκηση του δικαιώματος του. Η Τιμή Άσκησης θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα σε περίπτωση εταιρικών πράξεων και θα ανακοινώνεται από την Τράπεζα, στην ιστοσελίδα της και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αντίστοιχα.

Στον  πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται οι τιμές άσκησης για την τυχόν  απόκτηση μίας υποκείμενης μετοχής του Warrant, ανά εξαμηνιαία περίοδο, με βάση την Τιμή Διάθεσης €4,29, χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν εταιρικές πράξεις:

*Σε  περίπτωση που η προβλεπόμενη Ημερομηνία Άσκησης είναι αργία, η Ημερομηνία Άσκησης μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη, με ανάλογη αναπροσαρμογή του ποσού του τόκου.

**Η  τελευταία Ημερομηνία Άσκησης,  ήτοι η 26 Δεκεμβρίου 2017, είναι  και η Ημερομηνία Λήξης των  Warrants.

***Μετά  τους τριάντα έξι μήνες από  την έκδοση των Warrants, το ΤΧΣ δύναται, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να μεταβιβάσει τις υποκείμενες κοινές μετοχές σε τρίτους χωρίς να οφείλει οποιαδήποτε αποζημίωση σε κατόχους των Warrants που επιλέξουν να μην αποκτήσουν τις μετοχές αυτές. 

Τα  Warrants θα είναι σε άυλη μορφή και θα διαπραγματεύονται στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης Παραστατικών Τίτλων με ISIN GRR000000036 και Κωδικούς ΟΑΣΗΣ ΕΤΕΤΠ στα ελληνικά και ETEW στα λατινικά.

Πηγή:www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr