“Oι σταρ προτιμούν τις επενδύσεις γνωρίζοντας ότι το εισόδημά τους δεν είναι πάντα εγγυημένο” αναφέρει ο Todd Morgan σύμβουλος επενδύσεων της Bel Air με χαρτοφυλάκιο 6,5 δισ. δολαρίων.

Όταν τα χρήματα έρχονται με τρελούς ρυθμους, είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να κάνει επενδύσεις, αναφέρει ο Morgan.  Ανάμεσα στους σταρ που αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματά τους είναι και Cindy Crawford.

H Crawford ήταν μία απλή φοιτήτρια, στα μέσα του 1980, όταν πήρε την πρώτη της αμοιβή από το μόντελινγκ, μια επιταγή ύψους 10.000 δολαρίων.  Και τότε ήταν που ο πατέρας της την συμβούλεψε να αγοράσει ασήμι. Η επένδυση αυτή της δίνει καλές αποδόσεις, αφού από τα 6,5 δολάρια ανά ουγγιά, το ασήμι ενισχύεται τώρα στα 24 δολάρια. Όμως, η Crawford αρνείται να ρευστοποιήσει τα κέρδη της. Για συναισθηματικούς λόγους, κρατά το ασήμι της.

Κατά τα άλλα, η Crawford είναι μια μάλλον συντηρητική επενδύτρια. “Οι απερίσκεπτες επενδύσεις” μπορεί να σε οδηγήσουν σε μεγάλους μπελάδες, λέει.  Έτσι μετά το μόντελινγκ έψαξε για την επαγγελματική της αποκατάσταση επενδύοντας σε κέντρα ομορφιάς.

Σήμερα, δηλώνει ότι της αρέσουν οι μετοχές, αλλά θέλει να μπορεί  να κοιμάται ήσυχη τα βράδια. “Δεν παίρνω πολύ μεγάλα ρίσκα. Θα μου έπεφτε πιο βαρύ να χάσω χρήματα σε μία επένδυση παρά να μην τα βγάλω καθόλου. Πάντα με πειράζουν, ότι επενδύω σαν γριά γυναίκα. Αλλά ως εκεί νιώθω άνετα”.

Και αποδίδει το συντηρητικό επενδυτικό της προφίλ στον τρόπο που μεγάλωσε. Η μητέρα της ήταν υπέρ των “νοικοκυρεμένων” οικονομικών. Είχε ένα μεγάλο φάκελο, στον οποίο κρατούσε χωριστά τα χαρτονομίσματα με τα οποία θα πλήρωνε τους λογαριασμούς, θα ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Και όπως φαίνεται, η Crawford κληρονόμησε κάτι από τον τρόπο σκέψης της.