Άλλοι έκαναν λόγο για σκληρό ριάλιτι με πρωταγωνιστές δύο από τους πλουσιότερους άνδρες της Αμερικής και άλλοι για τη  σπουδαιότερη στιγμή στην ιστορία της οικονομικής τηλεόρασης.

Το σίγουρο είναι ότι ο τηλεοπτικός καβγάς των δύο τιτάνων των hedge funds στο CNBC είναι το μοναδικό  θέμα συζήτησης στη Wall Street, τις τελευταίες ώρες.

Ο λόγος για τον Bill Ackman, επικεφαλής της Pershing Square Capital Management, μιας εταιρεία με 12 δισ.  δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια και τον Carl Icahn, θρύλο της Wall Street από την εποχή του ’80, όταν οι λεγόμενοι corporate raiders, οι πανίσχυροι ακτιβιστές επενδυτές, τρομοκρατούσαν τις διοικήσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι κοντράρονται εδώ και μία δεκαετία, με τον Icahn να έχει δηλώσει ότι δεν συμπαθεί τον Ackman και ότι δεν τρέφει κανένα σεβασμό για το πρόσωπό του.

Αυτή τη φορά, η σπίθα που άναψε τον καβγά στην εκπομπή του Scott Wapner, “Halftime Report”, στο CNBC, δεν ήταν άλλη από την περίπτωση της Herbalife. Η εταιρεία marketing, που πουλά προϊόντα διατροφής βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της προσοχής της Wall Street, καθώς ο Ackman τη χαρακτήρισε «απάτη-πυραμίδα» και έδωσε τιμή στόχο στα 0 δολάρια για τη μετοχή της. Η εταιρεία του διαχειριστή, Pershing Square, σορτάρει περισσότερες από 20 εκατ. μετοχές της Herbalife.

Ο Ackman μιλούσε για τη θέση του αυτή στο CNBC, όταν ο Icahn τηλεφώνησε στην εκπομπή και ζήτησε να παρέμβει, για να του απαντήσει.
Σε αυτό το σημείο, η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα ακόμα και ο ίδιος ο παρουσιαστής να μην γλιτώσει από τα «πυρά» των δύο δισεκατομμυριούχων.

Ο Icahn αποκάλεσε τον Ackman «ψεύτη» και «μεγάλο χαμένο» και εκείνος του απάντησε λέγοντας ότι είναι ένα «ψευτοπαλλήκαρο, που δεν έχει συνηθίσει να του σηκώνει κανείς ανάστημα».

Μερικές από τις προσβολές που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες:

Icahn: «Σας λέω είναι σαν τον κλαψιάρη του σχολείου. Εγώ πήγα σε ένα σκληρό σχολείο στο Queens και εκεί έδερναν τους μικρούς Εβραίους. Ήταν σαν ένα τέτοιο μικρό αγόρι που κλαίει, γιατί ο κόσμος τον εκμεταλλεύεται».

Ackman: «Carl, νομίζεις ότι θέλω να επενδύσω μαζί σου; Δεν θα επένδυα μαζί σου αν ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη»

Ackman: «Ανησυχούσα στις συναλλαγές μου με τον Carl Icahn, γιατί δυστυχώς δεν έχει τη φήμη του ανθρώπου που κρατά το λόγο του».

Icahn: «Είναι το απόλυτο παράδειγμα αυτού που λένε ότι εάν ψάχνεις για φίλο στη Wall Street, καλύτερα πάρε ένα σκύλο».

Ackman: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν πρόκειται για έναν ειλικρινή τύπο. Δεν είναι ένας άνδρας που κρατά το λόγο του. Πρόκειται για έναν τύπο που εκμεταλλεύεται τους αδύναμους».

Icahn: «Bill, εκτιμώ ότι με αποκαλείς μεγάλο επενδυτή και σε ευχαριστώ για αυτό. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για εσένα».