Πρόταση για τη μεταφορά του χρέους του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στον προϋπολογισμό, κατέθεσε  ο επικεφαλής της εταιρείας Αν. Γκαρής.

Ο κ. Γκαρής μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο για την ενέργεια «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη», ανέφερε ότι ο λειτουργός της αγοράς δεν έχει λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος με αποτέλεσμα σήμερα το έλλειμμα να είναι 438 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα τα όσα προβλέπει ο ΛΑΓΗΕ είναι ότι το χρέος θα ξεπεράσει το 1,2 δισ. στο τέλος του 2014.

«Καθυστερούμε τις πληρωμές των ΑΠΕ έξι μήνες, τώρα πληρώνουμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρέπει να σκεφθούμε μια λύση», ανέφερε ο κ. Γκαρής.

«Ένας καλός τρόπος θα ήταν η πολιτεία να κεφαλαιοποιήσει το έλλειμμα. Το έλλειμμα είναι δημιούργημα της πολιτείας, προκλήθηκε από το σχεδιασμό και τους νόμους της», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΛΑΓΗΕ.

Για το θέμα της εθελοντικής μείωσης των τιμών των φωτοβολταϊκών ο κ. Γκαρής τοποθετήθηκε λέγοντας ότι εάν ήταν επενδυτής και του γινόταν μια πρόταση ρύθμισης των δανείων, αναστολής καταβολής του ΦΠΑ και δέσμευση για μη αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ο ίδιος θα τη συζητούσε.