Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street σε μία ήσυχη συνεδρίαση με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, στην τρίτη συνεδρίαση κερδών για τον S&P 500.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 15.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,50% στις 1.640 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε οριακά κέρδη 0,16% στις 3.485 μονάδες.

“Προσπαθούμε ακόμα να ξεπεράσουμε αυτή την πλάγια κίνηση αλλά θα έχουμε μια ανοδική περίοδο ανάμεσα στην τρέχουσα φάση και τα τέλη του έτους”, εκτιμά ο Tom Wirth, της Chemung Canal Trust, η οποία διαχειρίζεται 1,7 δισ. δολάρια. “Η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η κινητήριος δύναμη. Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα είναι καταπληκτικά. Θα υπάρξουν πολλές ερωτήσεις για τα βιβλία παραγγελιών των εταιρειών”.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,6% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά στοιχεία αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τη μείωση του προγράμματος τυπώματος χρήματος της Fed.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg να κάνουν λόγο για αύξηση 1,8%, έναντι αύξησης 8,7% που προβλεπόταν πριν από έξι μήνες. Η μείωση των προσδοκιών βοήθησε το 73% των εταιρειών του δείκτη να εκπλήξουν θετικά με τα μεγέθη τους για το πρώτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Alcoa κινήθηκε ανοδικά 2% με την εταιρία να ανακοινώνει καθαρή ζημία ύψους 119 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ τα έσοδα της μειώθηκαν στα 5,85 δισ. δολάρια. Η Alcoa κέρδισε 11 σεντς ανά μετοχή με τις προβλέψεις να έκαναν λόγο για κέρδη 7 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία αποτελούσε κάποτε “βαρόμετρο” για τον Dow Jones, αξιολογείται πλέον στην κατηγορία junk από τη Moody’s, αλλά εξακολουθεί για λόγους παράδοσης να ανοίγει την περίοδο ανακοινώσεων και να προσελκύει το ενδιαφέρον της αγοράς.

Κατά τα άλλα, άνοδο 3.11% σημείωσε η Dell, αφότου εταιρεία που συμβουλεύει τους μετόχους της εκτίμησε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αποδεχθούν την προσφορά του Michael Dell για την εξαγορά και την έξοδό της από το χρηματιστήριο.

Άνοδος 3.91% και για την Priceline.com, έπειτα  από την αναβάθμισή της σε overweight από τη Morgan Stanley.

Η intel (INTC) σημείωσε πτώση 4,2% στη μεγαλύτερη πτώση μετοχής για τους Dow και S&P 500, στα 23,06 δολάρια.

Οι μετοχές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν απώλειες 0,6% ενώ η Sprint Nextel Corp. έπεσε 1,3% στα 7,07 δολάρια.

Η Regeneron Pharmaceuticals Inc.σημείωσε πτώση 2,4% στα 227,80 δολάρια.

Την ίδια ώρα η μετοχής της Google ξεπέρασε τα 900 δολάρια η μετοχή ενώ οι μετοχές της Asiana Airlines βυθίστηκαν 6% μετά τη συντριβή του Boeing 777 της εταιρίας στο αεροδρόμιο του San Francisco.

Πάντως Λευκός Οίκος προέβλεψε πως οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης επί του ΑΕΠ για την αμερικανική οικονομία θα είναι μόνο 2%, αντί του 2,35% που προέβλεπε τον Απρίλιο.